TONTON ASTRO AWANI

PENGUNJUNG SETIA

18 Februari 2011

GROUPS CLEAN UP FLOOD-HIT VILLAGE

Reports by Shenton Thomas De Silva

Volunteers cleaning  up the ‘surau’   in  Kampung Telok Rimba. — Picture by Hai Rozzaman Jalal
Volunteers cleaning up the ‘surau’ in Kampung Telok Rimba. — Picture by Hai Rozzaman Jalal

Forty-five volunteers from Infra Desa Sdn Bhd and Ledang Umno youth division gathered recently to clean up Kampung Telok Rimba in Ledang which was hit by floods.

The two groups and the Ledang district health office also fumigated the village.

Infra Desa assistant general manager (operations), Jamilullail Md Sapie said, the service rendered was a part of the company's corporate social responsibility programmes.


"We sympathise with the plight of the flood victims and hope to ease their burden with this effort," he said.

Among the areas which were cleaned up by the two groups were a few surau, a kindergarten and a community hall.

Present were, Ledang member of parliament Hamim Samuri, Ledang Umno youth chief Zaidi Ab Majid and the village heads of Kampung Mukim Kundang and Kampung Telok Rimba.

Jamilullail said 70 bags of goods were also distributed to the flood victims.

1 ulasan:

Fakeh berkata...

Apa kata UMNO Cawangan/Bahagian tuan anjur ceramah bertajuk KETUANAN MELAYU MENGIKUT ULAMA NUSANTARA. Dalam tajuk ini, kita akan faham bahawa UMNO tanpa sedar telah melaksanakan segala nasihat ulama-ulama besar Melayu dahulu kala. Maka sebab itulah Allah SWT pelihara UMNO hingga kekal relevan ke hari ini berbanding PAS. Kita juga akan faham bahawa perjuangan melalui bangsa adalah sunnah Rasulullah SAW dan memahami kesesatan aqidah Nik Aziz dari sudut ilmu yang dibahaskan dalam kitab-kitab Ahlu Sunnah Wal Jamaah. Sila layari nota asal ceramah (sebelum dipinda ke tajuk di atas)
http://www.docstoc.com/docs/55052418/Bangsa-Melayu-Mengikut-Ulama-Ahlu-Sunnah-Wal-Jamaah

Mohd Fadhil bin Musbah al-Marwa ialah seorang guru pondok berumur 42 tahun yang berasal dari Sungai Merab, Kajang. Datuk mertua beliau ialah Tuan Haji Hamid Kajang, pengasas Maa’had Hamidiah Kajang. Beliau adalah bekas pelajar Maktab Sains Sultan Ahmad Shah (1982-1986) yang memilih jurusan pengajian bersanad di Pondok Tunjuniah, Kota Bahru; Pondok Pasir Tumbuh, Kubang Kerian dan Pondok Kerandang, Besut. Pernah bertugas sebagai guru JAIS dan KEMAS. Beliau tidak mengenakan sebarang bayaran tinggi, memadailah disediakan saguhati yang mengambil kira duit tol, duit petrol dan duit makan. Beliau boleh dihubungi melalui anak muridnya, Ustaz Mohd Saiful A. Karim di talian 013-365 5715 atau 019-366 9741.